Oud-bestuursleden

Oud-bestuursleden van Duwoners

Sanne Balvert - Voormalig secretaris
File 155Mijn naam is Sanne Balvert, 20 jaar en tweedejaars student van het Amsterdam University College. Ik studeer daar een combinatie van Cognitieve Wetenschappen, Kunstmatige Intelligentie en Psychologie (ja, het is een mondvol!). Als student van AUC wonen wij verplicht op de Carolina MacGillavrylaan.. Maar er kunnen nog wel wat dingen veranderd worden hier, daarom besloot ik begin dit schooljaar me aan te sluiten bij Duwoners! Ik heb op dit moment de functie van secretaris en contactpersoon van de bewonerscommissies. Dus als je die nog wil oprichten of als bestaande dingen te vragen hebt, mail gerust! Ik zou graag willen zien dat we iedereen kunnen bereiken en jullie zoveel mogelijk kunnen helpen als huurder van DUWO.

Dax Boot - Oud-penningmeester
File 161Mijn naam is Dax Boot, ik ben 20 jaar oud en studeer Science aan de Amsterdam University College. Ik woon sinds augustus 2010 op de campus op de Carolina MacGillavrylaan. Op dit moment bezet ik de functie van penningmeester in het bestuur en ik probeer er dus voor te zorgen dat Duwoners financieel gezond blijft. Naast dit wil ik er mede voor zorgen dat Duwoners zich nog beter gaat manifesteren onder de huurders zodat we jullie het beste kunnen vertegenwoordigen!

 

 

Femke Bakker - Oud-voorzitter
File 238Mijn naam is Femke Bakker. Ik ben 21, studente aan de UvA en ik woon sinds eind 2011 op de Poeldijkstraat. Ik studeer Europees en Internationaal Belastingrecht. En ja, dat klinkt saaier dan het is. Bij Duwoners ben ik voorzitter. Ik heb me, met plezier, bij Duwoners aangesloten om huurders te helpen hun rechten te verwezenlijken. Alle huurders hebben een stem en ik zie het als de taak van Duwoners om die te laten klinken!

 

Raymond Harder - Oud-voorzitter

File 149Ik ben Raymond Harder, 23 jaar oud. Ik ben tweedejaars onderzoeksmasterstudent Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 ben ik komen wonen op de Opaalcampus in Hoofddorp. Hoewel ik geluk heb gehad met mijn leuke etage en huisgenoten, is de buurt niet de fijnste om in te wonen. Mede om daar wat verbetering in te brengen, heb ik mij als bestuurslid aangemeld bij Duwoners. Na een aantal maanden als algemeen bestuurslid heb ik van januari 2011 tot september 2012 de rol van voorzitter vervuld. Momenteel ben ik weer algemeen bestuurslid. Mijn ideaal is een sterke huurdersorganisatie, die de stem van elke DUWO-huurder gehoord laat worden.

Femke Boon - Oud-Algemeen Bestuurslid en waarnemend secretaris

File 95

Hallo allemaal!

Ik ben Femke Boon, masterstudente Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben één van de eerste bewoners van complex De Eenhoorn en woon daar nu inmiddels bijna 4 jaar. Daarvoor heb ik gewoond in het containerdorp in de Houthavens. Binnen het bestuur van Duwoners houd ik mij bezig met de communicatie naar de huurders van Duwo en de bewonerscommissies. Ik wil het contact met de verschillende bewonerscommissies vergroten omdat zij als geen ander weten wat er in een gebouw speelt. In de complexen waar nog geen (actieve) bewonerscommissie is, zal ik proberen om bewoners te enthousiasmeren voor de oprichting daarvan door het organiseren van feesten en bewonersavonden. Daarnaast vraag ik elke huurder van Duwo op om mee te denken over initiatieven waarmee de sfeer in het complex (nog meer) verbeterd kan worden!

Suzanne van Winsen - Oud-algemeen bestuurslid

Ik ben Suzanne van Winsen en ik studeer Pedagogische Wetenschappen aan de UvA. Ik woon sinds drie jaar in een kamer van Duwo, eerst op de NDSM-werf en nu op de Eenhoorn. Bij Duwoners houd ik me bezig met communicatie. Ik wil bijvoorbeeld zorgen dat Duwoners als organisatie bekender is onder haar leden. Verder wil ik meehelpen aan verbetering van de communicatie tussen complexen en de Duwo door bewonerscommissies op te richten en daarmee contact te onderhouden.


Dick Vlaar - Oud-voorzitter

File 13

Hallo, mijn naam is Dick Vlaar en ik woon op de Zuiderzeeweg en studeer Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik een kamer van DUWO had gekregen was ik hartstikke tevreden. Maar al gauw kwam ik erachter dat er nog een hoop kon worden verbeterd aan mijn woonomgeving. Nadat ik een bewonerscommissie had opgericht om meer invloed op DUWO te krijgen ben ik nu bij Duwoners terecht gekomen. Het is belangrijk dat huurders weten dat Duwoners er is, voor hun belangen opkomt en invloed kan hebben op DUWO. Ik ga me vol voor deze punten inzitten!

 

 

Susan Hommerson - Oud-voorzitter

File 14Mijn naam is Susan Hommerson, 24 jaar oud en ex- voorzitter. Momenteel zit ik in Zuid Afrika om het laatste beetje van mijn studie af te ronden. In het afgelopen jaar heb ik als bestuurslid erg veel lol gehad. Ik heb in een leuk team gewerkt en daarnaast onzettend veel mensen ontmoet. Naast mijn studie was het een leerzame ervaring om in een organisatie te werken en praktijk ervaring op te doen. Voordat ik begon had ik geen enkel verstand van huurdersorganisaties. Gelukkig waren de mensen om me heen erg bereid om me in te leren. Duwoners opstarten was interessant, maar werk is nooit af en dingen kunnen altijd beter. Voor mij is het helaas tijd om de vlag over te dragen. Ik hoop dat de volgende bestuursleden het net zo'n leuke en leerzame ervaring vinden.

 

Dirk Schrama - Oud-penningmeester

File 15Mijn naam is Dirk Schrama, ik ben 26 jaar oud en woon op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ik volg op dit moment een Master Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Als mede-oprichter van Duwoners ben ik penningmeester en hou me daarnaast onder andere bezig met de website. Ik hoop dat Duwoners uitgroeit tot een belangrijke en vooral nuttige vereniging voor alle huurders van Duwo in Amsterdam.

 

 

 

Stefanie Riegman - Oud-algemeen bestuurslid

File 16Ik ben Stefanie Riegman, 23 jaar oud en woonachtig op het NDSM terrein. Naast mijn studie Fashion Management aan het Amsterdam Fashion Instituut ben ik een actieve Duwoner van het eerste uur. Als algemeen bestuurslid vind ik het heel belangrijk dat huurders een sterk (tegen)geluid moeten kunnen bieden tegenover de verhuurder. Samen sta je immers sterker dan alleen! Met dit standpunt in mijn achterhoofd richt ik mij dan ook vooral op de vorming van het landelijk overlegorgaan van de huurdersverenigingen van DUWO.

 

 

 

Michiel Stapel - Oud-voorzitter

File 17Hey, mijn naam is Michiel Stapel. Ik woon op de Zuiderzeeweg en ben 21 jaar. Ik studeer Planologie en Ruimtelijke ordening. Ik ben vanaf de 1e ontmoeting bij Duwoners en heb, naast het voorzitterschap, als taak de Bewonerscommissies. Mijn motivatie hiervoor is voornamelijk dat ik het belangrijk vind dat er prettig kan worden gewoond in een schone en leuke omgeving. Ik ben er van overtuigd dat iedereen dat wil en zet mij daarom in om niet alleen mijn leefsituatie beter te maken, maar ook op andere complexen mensen actief te krijgen zodat de leefsituatie verbeterd voor iedereen. Dit is een idealistische doel, maar in mijn ogen een doel waar iedereen wat aan heeft.

 

 

Jimming Lam - Oud-secretaris

File 18Mijn naam is Jimming. Ik ben 24 jaar, studente Trade Management Azië aan de HES in Amsterdam. Een geschikte woonruimte vinden in Amsterdam is een dagtaak. Zeker als je ook nog eens een student bent en een beperkt budget hebt. Nu verwacht je wanneer je huurt van een studentenwoningbouw dat alles tot in de puntjes voor je wordt geregeld. Vergis je niet! Na eindelijk een fijne kamer gevonden te hebben kun je nog tegen allerlei problemen aanlopen, te denken aan: overlast, achterstallig onderhoud, huurverhoging e.d. Het is van belang om te weten wat jouw rechten en plichten zijn en dat je wel invloed kan uitoefenen in jouw woonomgeving. Ik draag al mijn steentje bij! Doe jij ook mee?

 

 

Sebastian Bohl - Oud-penningmeester & algemeen bestuurslid

Student Human Logistics aan de HvA, sinds 2006 woonachtig in een Duwo-complex in Slotervaart.

Joost Veldman - Oud-penningmeester

Mijn naam is Joost Veldman. Ik ben 23 jaar oud. Sinds 1,5 jaar woon ik op de Carolina mac Gillavrylaan - inderdaad het is niet uit te spreken. Sinds september 2009 ben ik begonnen met de studie Business Administration aan de VU. Ik vind het erg fijn wonen in Amsterdam en ben blij dat ik hier een kamer heb. Op dit moment ben ik ook tevreden met mijn woonsituatie en het huren bij DUWO. Echter hoeft dit niet altijd zo te blijven. Om ervoor te zorgen dat dit wel zo blijft ben ik bij Duwoners gegaan. Hiermee kan ik invloed uitoefenen op mijn eigen leefsituatie en die van anderen.