Bewonerscommissies

Bewonerscommissies vormen een belangrijk deel van Duwoners. Zonder bewonerscommissies kunnen wij simpelweg niet goed op de hoogte zijn van wat er speelt onder de huurders.

Een bewonerscommissie is een groep bewoners in één complex die zich willen inzetten om hun leefomgeving nog beter en gezelliger te maken! Zij controleren bijvoorbeeld de servicekostenafrekening van het complex en zijn het eerste contactpunt voor DUWO voor complex-specifieke zaken. Maar zijn er ook voor bewonersactiviteiten zoals feestjes voor het complex of een likje verf voor de gangen.

Zoals elk jaar, komen er veel klachten over DUWO bij ons binnen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals: bewonerszaken, onderhoud, afhandeling van klachten, telefonische bereikbaarheid, en service. Als wij zouden kunnen bewerkstelligen dat op het merendeel van de complexen een actieve bewonerscommissie is, zouden wij samen met deze huurders sterker tegenover DUWO staan. Als het overleg immers door de meest direct betrokkenen wordt gevoerd en klachten duidelijk én door bewoners zelf ingebracht worden, zal DUWO het beste gestimuleerd worden om verbeteringen aan te brengen. In 2011, maar ook in 2012 zal Duwoners natuurlijk de bewonerscommissies ondersteunen waar nodig.

We zijn nog hard op zoek naar bewonerscommissies op de complexen van DUWO in Amsterdam. Wil jij iets veranderen in je complex? Verzamel wat medebewoners en email ons op info@duwoners.nl!

Op dit moment is er een bewonerscommissie te vinden op de volgende complexen: Poeldijkstraat, Zuiderzeeweg, Willem Beukelsstraat, Schoonzichtlaan, Bos & Lommer, Spinozacampus, NDSM-werf, Vosmaerstraat, Ruysdaelstraat, en de Overtoom.

 

Gerelateerde nieuwsberichten