Bewonerscommissie
Feniks

Complex De Feniks

Het studentencomplex de Feniks in Amsterdam-Oost wordt sinds 2014 bewoont door ca. 342 internationale en nationale studenten, waaronder PhD’ers, in zelfstandige kamers verdeeld over tien verdiepingen. De Feniks is gelegen in de wijk Watergraafsmeer omringd door genoeg groen en gezelligheid. Zo is het Frankendael park een paar minuten lopen vandaan het studentencomplex, maar ook winkelstraten Middenweg en Wibautstraat met vele winkels en cafés. Daarnaast is het centrum van Amsterdam binnen tien minuten te bereiken met de fiets. Bovendien is het station Amsterdam Amstel een paar mituten lopen vandaan de Feniks, waar je trein, tram, bus en metro kunt pakken. 

De bewonerscommissie van de Feniks zet zich in voor alle bewoners van het studentencomplex de Feniks. Dit wordt gedaan door regelmatig contact met verschillende organisaties om een aangename en gezellige woonomgeving te creëren voor iedereen. Voor adviezen of mogelijke oplossingen voor problemen waar de bewoners tegenaan lopen in het studentencomplex, is er niet alleen contact met de verhuurder DUWO, maar ook met verschillende wijkorganisaties van Watergraafsmeer, de gemeente Amsterdam en de huurdersorganisatie Duwoners. Hierin probeert de bewonerscommissie zich te richten op mogelijke oplossingen voor zowel korte termijn als lange termijn ter voorkoming van herhaling. Daarbij neemt de bewonerscommissie, waar het nodig is voor het studentencomplex, deel aan (informatie)bijeenkomsten om actief mee te denken aan een aangename leefomgeving in de wijk. 

Naast alle formele activiteiten, organiseert de bewonerscommissie ook sociale activiteiten voor de bewoners van de Feniks, zodat ze in een ontspannen sfeer niet alleen elkaar, maar ook de wijk wat beter leren kennen. Hiervoor is er niet alleen contact met de huurdersorganisatie Duwoners, maar ook met verschillende organisaties in en rondom de wijk Watergraafsmeer. 

Tevens, spant de bewonerscommissie zich ook in om alle bewoners van het studentencomplex en vice versa digitaal te kunnen bereiken door middel van sociale media. Daarom zijn er verschillende Facebook-pagina’s aangemaakt, waaronder de algemene pagina van de Feniks, maar ook een Instagram account. Verder is voor het bevorderen van directe contact onderling en discussie een Google-groep opgericht.

Mogen er nog vragen, suggesties of interesse zijn voor de bewonerscommissie, laat het dan via een van de sociale mediakanalen of e-mail weten.

ALGEMEEN
Straat/straten: Pierre Lallementstraat & James Wattstraat
Postcodes: 1097 JR/DL
Plaats: Amsterdam

BC-LEDEN
Anne Kooijman
Brigitte Dekker
Warsha Krishnasing

CONTACT
bewonerscommissiefeniks@gmail.com