BC-avond groot (pizza) succes!

Ook dit jaar organiseerde Duwoners een avond voor de bewonerscommissies. Wel 25 leden van de 9 bewonerscommissies waren dit keer aanwezig, Terwijl de bewonerscommissies langzaam binnen stroomde werd een berg pizza’s afgeleverd om de honger te stillen. Mart, de voorzitter van Duwoners, opende de avond met een warm welkom. Dit was een mooi moment om twee nieuwe BC’s welkom te heten: de Sjaak van Jacques Veltmanstraat en Kees Broekmanstraat. Ook waren er veel nieuwe gezichten in de bestaande BC’s, een ideale gelegenheid voor Duwoners om deze leden te leren kennen. 

 

Pizza festijn!

Na de pizza werden de aanwezigen opgedeeld in vier groepen met de insteek om van elkaar te leren en met elkaar te delen waar de huurders tegen aanlopen. Tijdens deze interactieve sessie kwamen er vele onderwerpen aan het licht o.a. herhalende problemen met de wasmachines, vraag naar een mogelijkheid om contact te onderhouden met andere BC’s, de behoefte naar meer saamhorigheid tussen de bewoners en het ontbreken van een gemeenschappelijke ruimte.

 

BC's Eenhoorn, Krelis Louwestraat. Spinoza, Kees Broekman en Jacq. Veltmanstraat

BC’s Eenhoorn, Krelis Louwestraat. Spinoza, Kees Broekmanstraat en Jacq. Veltmanstraat

Verder geeft Duwoners jaarlijks een cursus om de BC’s bij te spijkeren op het gebied van de overlegwet en welke rechten en plichten huurders hebben. De BC’s kregen tijdens deze avond de mogelijkheid om zich in te schrijven voor deze cursus. 
Later op de avond werd als vanouds bittergarnituur verzorgd door onze gastheer Fred. Onder het genot van een biertje en wijntje werd de avond succesvol afgesloten.

 

Interactieve sessies met de BC's

Interactieve sessie met de bewonerscommissies