Bewonerscommissie
Sciencepark

Complex Science Park II

De eerste bewoners betraden eind 2013 het Science Park II complex. Er wonen studenten van onder andere de UvA en de HvA. Met zowel een groot aantal binnenlandse als buitenlandse studenten maakt dit het geheel tot een bruisende woonplaats. Op een steenworp afstand van Science Park II zijn de UvA, het Amsterdam University College, het USC en verschillende onderzoeksinstituten te vinden. Met een eigen station, veel groen en het Javaplein op 10 minuten afstand maakt dit een geliefde woonlocatie. Vroeger was er een BC actief op dit complex. Ze hadden meerdere taken waar ze zorg voor droegen, maar het samenbrengen van de bewoners van Science Park II was hun kernactiviteit. Dit gebeurde onder andere door het organiseren van allerlei evenementen, zoals BBQ’s, themafeesten, pubquizzes, gezamenlijk schaatsen of poolavonden.

De BC vormt een aanspreekpunt voor de bewoners. Loopt iedereen tegen dezelfde problemen aan en weet DUWO dit niet adequaat op te lossen? Dan komt de BC op voor de belangen van onze bewoners en dragen oplossingen aan waar mogelijk. Duwoners is op dit vlak een belangrijke instantie; via bewonerscommissies horen wij wat er speelt in de DUWO wooncomplexen van Amsterdam en kaarten ze veelvoorkomende problemen bij DUWO aan. Ook overlegt de BC met de sociaal beheerder van het gebouw en streeft de BC ernaar om de leefbaarheid van onze flat te vergroten.

Wil jij je als bewoner van dit complex graag inzetten voor de belangen van de huurders die hier wonen? Neem dan contact met ons op!

Klik hier voor meer informatie over bewonerscommissies.

ALGEMEEN
Straat/straten: Carolina MacGillavrylaan
Postcodes: 1098XC, 1098XD, 1098XE
Plaats: Amsterdam