Bewonerscommissie
Sciencepark

Complex Science Park II

Complex Science Park II

De eerste bewoners betraden eind 2013 het Science Park II complex. Er wonen studenten van onder andere de UvA en de HvA. Met zowel een groot aantal binnenlandse als buitenlandse studenten maakt dit het geheel tot een bruisende woonplaats. Op een steenworp afstand van Science Park II zijn de UvA, het Amsterdam University College, het USC en verschillende onderzoeksinstituten te vinden. Met een eigen station, veel groen en het Javaplein op 10 minuten afstand maakt dit een geliefde woonlocatie. De bewonerscommissie van Science Park II is in begin 2014 opgestart.

Samen vormen wij de bewonerscommissie van Science Park II. Er zijn meerdere taken waar wij zorg voor dragen, maar het samenbrengen van de bewoners van Science Park II is onze kernactiviteit. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van allerlei evenementen, zoals BBQ’s, themafeesten, pubquizzes, gezamenlijk schaatsen of poolavonden.

Hiernaast vormen we ook een aanspreekpunt voor de bewoners. Loopt iedereen tegen dezelfde problemen aan en weet DUWO dit niet adequaat op te lossen? Dan komen wij op voor de belangen van onze bewoners en dragen oplossingen aan waar mogelijk. Duwoners is op dit vlak een belangrijke instantie; via ons en andere bewonerscommissies horen zij wat er speelt in de DUWO wooncomplexen van Amsterdam en kaarten ze veelvoorkomende problemen bij DUWO aan. Ook overleggen wij met de sociaal beheerder van het gebouw en streven wij ernaar om de leefbaarheid van onze flat te vergroten.

ALGEMEEN
Straat/straten: Carolina MacGillavrylaan
Postcodes: 1098XC, 1098XD, 1098XE
Plaats: Amsterdam