Bewoners Spinozacampus trekken stoute schaatsen aan

Donderdag 18 februari beleefden enthousiaste studenten van de Spinozacampus het ultieme Nederlandse wintergevoel: schaatsen. Speciaal (maar niet uitsluitend) voor internationale studenten, organiseerde de activiteitencommissie van de campus een uitje naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost. 

Spinoza on ice!

De hele dag was het al regenachtig en stond er een harde wind. Dat deed de fanatieke studenten niet afschrikken en om half negen verzamelden ze op de campus. Vanaf daar begon de toch per fiets naar de Jaap Edenbaan. De studenten hadden zich ingeschreven voor het evenement en daarbij hun schoenmaat doorgegeven. Hierdoor lagen de schaatsen netjes klaar toen ze aankwamen bij de schaatsbaan. Gelukkig was het inmiddels ook gestopt met regenen en met slechts één graad op de thermometer waagden de studenten zich op het gladde ijs.

Voor sommigen was het even wennen, terwijl het voor anderen een koud kunstje was. Een enkeling stond zelfs voor het eerst op de ijzers! Gelukkig waren de studenten bereid om elkaar te helpen en schaatslessen te geven. Na een paar rondjes schaatsen wordt ook al gauw duidelijk dat het een vermoeiende sport is. De studenten die eerst op de fiets zich verkleumden door het koude weer, reden inmiddels in louter een dunne trui of zonder muts rondjes over de schaatsbaan. Die overigens niet overdekt was, maar in de frisse buitenlucht.

Spinoza on ice

Na twee uur schaatsen houden de campusbewoners het voor gezien. De schaatsbaan gaat immers ook bijna dicht. Tijd voor de volgende ronde: après-schaats! In het café van de Jaap Edenbaan is helaas geen ruimte meer voor een grote groep. Gelukkig kent de Spinozacampus een eigen studentencafé: Bacchus. Zo kunnen de studenten nog tot diep in de nacht onder het genot van een verfrissend biertje nagenieten van hun schaatsavontuur!