Bewonerscommissies de boot in met Duwoners

Aan het eind van het studiejaar organiseerde Duwoners een activiteit voor de bewonerscommissies (BC’s) en activiteitencommissies (AC’s) die afgelopen studiejaar actief waren in hun complex voor de huurders van DUWO. Op 8 juli was het zover, en op het programma stond ditmaal een boottocht door het centrum van Amsterdam, gevolgd door bezoek aan de Zuiderzeeweg. Hier is ook een complex van DUWO en precies op deze dag hadden de bewoners een buurtfestival georganiseerd. De dagen ervoor was het weer nogal wisselvallig en koud, deze avond bleef het droog. De zon deed zelfs voorzichtige pogingen door het wolkendek te breken.

dsc_0313

Kapitein Joep aan het roer

Aan de Prins Hendrikkade bij het Centraal Station lag de boot op ons te wachten en rond 19:15 uur gooide de schipper de trossen los. De boot was ruim voorzien van drank (met name een eindeloze hoeveelheid prosecco, maar ook andere drank was in voldoende mate aanwezig). In totaal waren er ongeveer 35 mensen aan boord. In totaal waren 8 commissies vertegenwoordigd, en ook een groot deel van het Duwoners-bestuur was aanwezig. Helaas was de bewonerscommissie van de Zuiderzeeweg verhinderd, maar zij hadden natuurlijk een goed excuus.

dsc_0309

Schip Ahoy!

De route door het centrum verliep van Prins Hendrikkade via de Wallen naar de grachtengordel.  Door de overvloedige alcoholconsumptie waren tussentijds wel een paar sanitaire stops nodig. Intussen was het organisatiecommittee druk bezig met het bestellen van pizza’s, wat minder makkelijk was dan oorspronkelijk gedacht. Na wat telefoontjes lukte het uiteindelijk.

dsc_0378

Wachten op pizza’s aan de Amstel-kade

Tijdens de boottocht leerden de verschillende commissies elkaar kennen en werden er nieuwe contacten gelegd. Uiteraard ging het dan niet alleen maar over huurderszaken en problemen op het complex. Voor de nieuwe commissie van de Krelis Louwenstraat was het een mooie gelegenheid om te horen wat er in de andere complexen speelt.

image4

Daar zijn ze hoor

Op de kade bij de Amstel bij de Ysbreker werd de boot stilgelegd om op zoek te gaan naar de stapel pizza’s. Tevens een mooie gelegenheid om even de benen te strekken en indien nodig een toilet op te zoeken. Het duurde even voordat de pizzakoerier gelocaliseerd was, die met een enorme stapel stond te wachten. Hoewel het flink wat pizza’s waren, was het maar ternauwernood genoeg om de honger te stillen van iedereen.

image5

Smullen maar!

De tocht werd voortgezet door een onbekender stuk van Amsterdam op weg naar ons einddoel, waarbij we vaarden over de Singelgracht, langs het Tropenmuseum, en via het lozingskanaal. Uiteindelijk werden we bij de Nieuwe Vaart ergens op een kade gedropt. Na een korte oriententatie bleek de schipper ons toch echt naar het Zeeburgereiland gebracht te hebben. Na een korte wandeling en voorzien van een kleine noodvoorraad drank hadden we onze bestemming bereikt: de Zuiderzeeweg.

Aan de kade van het Amsterdam-Rijnkanaal, op weg naar het buurtfeest op de Zuiderzeeweg

Aan de kade van het Amsterdam-Rijnkanaal, op weg naar het buurtfeest op de Zuiderzeeweg

Het buurtfeest op de Zuiderzeeweg was een soort mini openlucht-festival wat door de bewoners van drie blokken op het terrein was georganiseerd. De bedoeling was om meer saamhorigheid te creëren tussen de bewoners. Toen we het terrein opliepen kwamen we als eerste langs de weeggeefwinkel waar natuurlijk alle spullen uitgeprobeerd moest worden.

image8

De creatieve Weggeefwinkels van de Zuiderzeeweg

Vervolgens was er een klein podiumpje met live optredens van diverse muzikanten en een kampvuur. Om de hoek was een relax ruimte gecreëerd met muziek om onder het genot van het een drankje. Sommige bewoners hadden de deur open en hun WC’s voor algemeen gebruik ter beschikking gesteld. Aan het eind van een ander blok werd er (deep)house/techno muziek gedraaid. Hier draaiden dj’s verschillende sets en veel mensen bleven hier plakken. Inmiddels waren we de meeste deelnemers van het Duwoners boottochtje al kwijtgeraakt in de feestende en dansende menigte. En soms doken ze weer op vreemde plekken weer op of waren al naar huis gegaan.

image7

Hey DJ! Draai nog maar een plaat..

Van Zuiderzee gaat tram 26 rechtstreeks terug naar Centraal. Anderen waren aangewezen op nachtbussen of taxi’s om weer thuis te komen. Dit buurtfeest was een fantastische afsluiting van een zeer geslaagde dag.

image9

Al met al een geslaagd BC-uitje!