Enquête over studentenhuisvesting – Maak kans op een Ipad!

Als student wil je prettig, betaalbaar en veilig wonen. Alleen er zijn voor studenten vaak lange wachttijden, hoge huren en of woningen op ongunstige locaties beschikbaar. Daarom is er een onderzoek naar de woonwensen van de (toekomstige) studenten in Nederland.

Deze landelijke monitor studentenhuisvesting is bedoeld om erachter te komen hoeveel studenten er de komende jaren gaan studeren, in welke plaats of wijk en hoe deze studenten willen wonen. Als jij zelf ook echt iets wilt veranderen aan de huisvesting voor studenten, doe dan mee aan dit onderzoek.

Meedoen?
Klik op volgende link: www.wonenalsstudent.nl. De vragenlijst bestaat uit zo’n 40 vragen en duurt maximaal 10 minuten. Uiteraard kun je de vragenlijst ook invullen met je smartphone! Door mee te doen maak je kans op een iPad Air 2 of cadeaubonnen t.w.v. 50 euro. Je kan tot 1 mei meedoen.

Resultaten vorig jaar
Uit de reacties vorig jaar bleek dat er nog steeds een groot tekort aan studentenwoningen is in Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft daarom een ambitieuze doelstelling geformuleerd om in de komende vier jaar 8000 extra betaalbare studentenwoningen te bouwen.

Na de zomer worden de resultaten van dit jaar beschikbaar gemaakt  op de website www.wonenalsstudent.nl. Ook de resultaten van vorig jaar zijn hier terug te vinden.