Goed nieuws: groot deel Kolenkit-huurders mag blijven zitten!

Dankzij Duwoners is er veel meer duidelijkheid gekomen over het lot van de huurders in de Kolenkitbuurt. Achter de schermen is Duwoners al maanden bezig met DUWO om tot goede afspraken te komen. En ook om DUWO de huurders te informeren over de ontwikkelingen op de Kolenkit.

DUWO verhuurt een deel van de Kolenkit-woningen van Rochdale aan studenten tot het moment dat deze woningen gerenoveerd gaan worden. In dit complex werden daarom campuscontracten aangeboden met een einddatum van 1 juli 2017.

Duwoners was er achtergekomen dat blok 3 en 4 voorlopig niet worden gerenoveerd en vroeg zich af waarom deze huurders niet mogen blijven zitten. Het bleek voor DUWO lastig om met Rochdale tot een oplossing te komen en er kwam maar geen duidelijkheid. In deze flats woont nu verreweg het grootste deel van de DUWO-kolenkittens. Onlangs werd het goede nieuws bekend: DUWO liet weten dat deze huurders inderdaad voorlopig niet hoeven te vertrekken. Zij zijn hierover ingelicht.

Uiteraard wilde Duwoners ook weten wat er met de huurders van blok 1 en 2 zou gaan gebeuren. Helaas is minder goed nieuws te melden voor deze 9 huurders. Rochdale zegt deze zomer te beginnen om deze woningen te gaan renoveren. Er is nog geen oplossing voor gevonden voor deze huurders, maar Duwoners hoopt op korte termijn ook hun goed nieuws te kunnen melden. Volgens Duwoners hebben zij ook recht op volledige huurbescherming. Duwoners heeft contact gezocht met een huurrechtadvocaat en blijft hierover met DUWO in gesprek. Meer achtergrond-informatie kan je vinden in het artikel in Parool van 18 april.

Artikel van Het Parool "Powerplay schrik voor studenten"

Artikel Het Parool “Powerplay schrik voor studenten”