Housewarming Little Manhattan

De studentenflat Little Manhattan is op 15 juni 2017 geopend, maar de bewoners hadden nog steeds geen behoorlijke housewarming gehad. De bewonerscommissie heeft zich een maand na het openen van het gebouw gevormd en daaruit ontstond ook een barcommissie, bestaande uit acht studenten. Zij hebben zich ingezet om zo snel mogelijk een openingsfeest te realiseren voor de bewoners en na weken van regelen en organiseren was het op 8 december zover. Net op tijd om de in januari vertrekkende internationale studenten ook te betrekken bij de feestelijke opening van het gebouw.

Het feest vond plaats in de open ruimte op de vijfde verdieping van het gebouw. Om half negen kwamen langzaam de eerste bewoners binnendruppelen. Zij maakten kennis met de barcommissie en elkaar. Het feest was een mooie gelegenheid voor de studenten om nieuwe buren te leren kennen en de sfeer was ontzettend gemoedelijk. Op een gegeven moment kreeg de DJ het grootste deel van de aandacht en werd er meer gedanst dan gepraat. Er werd ook bierpong aangeboden, het was hierbij de bedoeling dat de studenten een teamgenoot vonden die ze nog niet kenden. Ook werden er andere spelletjes aangeboden om het kennismaken met onbekende buren aan te moedigen.

Het feest was een groot succes en heeft bijgedragen aan het verbeteren van sociaal contact tussen de studenten. Er is enthousiast gereageerd door de studenten en ze hebben aangegeven dat dit soort evenementen zeker voor herhaling vatbaar zijn. De barcommissie is nog steeds niet helemaal bijgekomen, maar zit alweer om de tafel om na te denken over wat het vervolg gaat zijn.

To be continued šŸ˜‰

Geschreven door PauletteĀ Kipperman