Problemen met de huur door corona?

Beste huurder van DUWO,

Door de corona maatregelen die in stand zijn gezet, is er in korte tijd veel veranderd. Mensen hebben ineens hun baan verloren. Voor veel studenten die voor hun inkomen afhankelijk zijn van een bijbaan, kan dit problematisch zijn. We hebben van meerdere kanten gehoord dat studenten moeite hebben om financieel rond te komen, en de huur aan DUWO niet kunnen betalen. Er gaan diverse petities in het rond die vragen om de huurprijs tijdelijk te verlagen.

Duwoners wil haar leden graag bijstaan in deze onzekere tijden. Door onze rol als communicatie partner met DUWO, kunnen wij de zorgen en problemen van de studenten overbrengen aan DUWO. Hiervoor is het nodig dat wij weten wat er precies speelt onder verschillende studenten. Wij roepen jullie daarom op om jullie zorgen met ons te delen. Als je moeite hebt met de huur te betalen, hoeveel gaat het dan om? Zou een uitstellingsregeling of vermindering van de huur helpen? Als je het nu nog wel kunt betalen, hoe lang hou je dat nog vol voordat het niet meer lukt? Door al deze zorgen helder en inzichtelijk te maken, kunnen we een sterke stem vormen richting DUWO, en opkomen voor jullie belangen.

Heb je problemen met het betalen van je huur, laat het ons dan weten, en leg je situatie uit. Je kunt ons bereiken via info@duwoners.nl, of een privé bericht op messenger.