Weer een hete zomer op de Spinozacampus?

De zomers worden steeds warmer in Nederland. Dit betekent ook dat de kamertemperaturen stijgen, zeker in goed geïsoleerde studentenwoningen. Het algemene advies om overdag tijdens extreme hitte binnen te blijven, zou voor sommige studenten misschien wel eens minder verstandig kunnen zijn. Op de Spinozacampus zijn er containerwoningen die in de zomer flink opwarmen en ondragelijk heet worden. Duwoners krijgt regelmatig klachten van studenten die van de hitte ’s nachts niet kunnen slapen of overdag niet meer in hun woning kunnen studeren.

Vlak voordat in eind juli de warmterecords gebroken werden, begon Duwoners met een onderzoek in een aantal woningen verspreid over de campus. Door in verschillende kamers over een langdurige periode de temperatuur te meten, hopen we nog beter inzicht te krijgen in de variatie van de temperaturen. Met gemeten cijfers om de klachten te ondersteunen hopen we DUWO te kunnen overtuigen dat er echt iets moet gebeuren.

Er bleek heel veel animo op campus te zijn om mee te werken met het onderzoek. Er zijn inmiddels al meer dan 10 temperatuurloggers geïnstalleerd. Komende weken zullen er nog een aantal geplaatst gaan worden. Zodra de eerste resultaten bekend zijn, zullen we een update geven.